CHARLES_web_small3
 Zprávy výboru

Naše Klubové výstavy v roce 2011
Na příští rok připravujeme dvě Klubové výstavy a Speciální výstavu kavalírů a kingů. Zahájili jsme jednání se zahraničními posuzovateli. Jarní výstavy (KV-I a SV) bychom chtěli uspořádat 11.-12.6 2011 na zámku Mělník (změna vyhrazena) a účast přislíbili paní Shealagh Waters (známe ji už z r. 2007 z Vinoře) a její partner Bill Moffat z V. Británie. Podzimní KV-II s titulem Klubový vítěz  plánujeme na 1.10.2011, účast přislíbil pan Frank Kane, rozhodčí z V. Británie, druhý rozhodčí je v jednání. Výstava by měla být v sále.
Výstavní výbor - prosinec 2010

Změna ve sboru OPCH
S okamžitou účinností je vyřazena ze seznamu OPCH paní Olga Dolejšová z Karlových Varů, protože OPCH nesmí odchovávat štěňátka klubových plemen v jiném chovatelském klubu. Jak jsme již uvedli v případě paní Dosedělové z Brna (Zpravodaj 4/08, strana 1), oblastní poradce chovu, který kontroluje vrhy našich členů, musí k chovu štěňat mít stejné podmínky a dodržovat stejný chovatelský a zápisní řád, jako kontrolovaný chovatel.
Žádáme tedy všechny chovatele, kterých se změna týká, aby se podle toho zařídili a pozvali si ke kontrole svého vrhu jiného OPCH.

Kontroly vrhů
Každý OPCH obdržel klubovou čtečku čipů, aby mohl správně identifikovat kontrolovaná štěňátka v případě, že byla čipována. Důvodem je, že např. může dojít k chybě při vylepování samolepek s čísly při čipování a klub musí mít technické prostředky, jak tyto, naštěstí sporadické chyby zjistit ještě před vydáním PP.
I nadále je možné vrh označit i tetováním. Chovatel si může vybrat tu metodu označení vrhu, která mu více vyhovuje. Celý vrh ale musí být označen stejnou metodou !

Doplnění a změna výstavního řádu ČMKU
Výstavní komise ČMKU připravila jako jednu z hlavních změn výstavního řádu změnu v posuzování barevných a velikostních rázů na výstavách všech typů a to podle způsobu zadávání CACIBů pro dané plemeno.
I výbor našeho klubu byl zděšen tímto návrhem kohosi od zeleného stolu, bez jakékoliv konzultace s chovatelskými kluby, kterých by se toto opatření týkalo. A týkalo se to desítek plemen napříč všemi 10-ti skupinami FCI. Nikoho z navrhovatelů totiž nenapadlo, že při udělování pouze jediného CAC pro všechny barevné variety (u kavalírů jsou to 4 variety) to může vést až k likvidaci nějakého barevného rázu, protože jedinci určité barvy (či velikosti) nemají prostě šanci na udělení titulu. Nehledě na technické problémy s posouzením až několika desítek jedinců v jedné třídě. U kavalírů jsou to vesměs jednobarevní kavalíři.
PČMKU a Výstavní komise byla zaskočena negativní reakcí většiny dotčených klubů, takže přistoupila na další jednání, z nichž vzešel kompromis.
Kompromisem je, že toto opatření se netýká Klubových a Speciálních výstav plemen, která jsou vyjmenována v seznamu, který je na základě rozhodnutí dubnové VH součástí nového Výstavního řádu.
Účinnost tohoto opatření na výstavách mezinárodních a národních – tedy posuzování barevných rázů podle udělování CACIB (pro nás jsou to kavalíři) je od 1.června 2009.
Kavalíři se na Klubových a Speciálních výstavách i nadále budou posuzovat odděleně a titul CAC se bude zadávat v každém barevném rázu.
Kingů se tato povolená výjimka netýká, barevné rázy se posuzují dohromady.

Valná hromada ČMKU
Valná Hromada ČMKU se konala 17.dubna 2009 a náš klub zastupovali dva zástupci (počet zástupců se odvíjí od počtu členů klubu) pan ing. Zdeněk Stehlík a paní Jiřina Severová. Hlavním bodem, který nás nejvíce zajímal, bylo posuzování barevných rázů na výstavách ČMKU. Tento stěžejní bod nezabral mnoho času a z přítomných 190 delegátů hlasovalo pro navržený způsob posuzování 183 delegátů. Bylo to proto, že se tomuto tématu věnovalo mnoho času předem a předsednictvo souhlasilo s kompromisní změnou svého původního návrhu, takže nebyly žádné protinávrhy ani doplňky. I když se průběh hlasování na Valné hromadě zdál snadným, předcházející jednání tak snadná a hladká rozhodně nebyla. Další návrhy, které byly předneseny se mnohdy zdály až úsměvné, např, povolit vstup na výstavy háravým fenám, či kastrovaným jedincům.
Mnoho času se věnovalo také velikosti výstavních kruhů, návrh delegáta Klubu Tibetských dog na určení přesných rozměrů kruhů byl také poněkud nesmyslný. Při určení přesných rozměrů by pak byl např.  oprávněný protest i v tom případě, že při přeměření kruhu by bylo zjištěno, že kruh je menši třeba o pouhých 10 cm, protože někdo do pásky strčil a o kousek posunul hranici ! Navíc jinou velikost kruhu potřebují čivavy a jinou německé dogy. Schválený návrh o povinnosti pořadatele výstav zajistit čitelné výstavní posudky je také poněkud problematický. V případě protestu - kdo určí který posudek je ještě čitelný a který již nikoliv ?
Také snaha ČKS o sjednocení zkratky plemenné knihy ČMKU pro všechny členské subjekty a tím zlikvidování zkratky českých loveckých psů ČLP, existující od r. 1921 byla zbytečná. FCI tuto zkratku uznává podobně jako mnoho dalších zkratek PK jinde ve světě. Komu by tato zkratka vadila, má možnost nechat zapisovat vrhy svého plemene na PK ČMKU. Nakonec delegáti odsouhlasili přijetí nového klubu Belgických ovčáků.
Užitečná byla naproti tomu informace z PS Parlamentu ČR o tom, že návrh poslance Jeronýma Tejce na uzákonění zákazu chovu a omezení držení některých tzv. bojových plemen, klasifikovaných podle kohoutkové výšky (!), byl nejprve odložen a pak samotným navrhovatelem stažen z programu.

Klubové soutěže
Psíci soutěžící v klubových soutěží (včetně Klubového šampiona) musí být v majetku člena klubu, není-li přímo u určité soutěže uvedeno jinak. Rovněž spolumajitelé těchto psíků musí být oba členy našeho klubu, tato povinnost platí i u manželů. U soutěže chovatelských stanic musí chovatel být nejen členem, ale i odchovávat své vrhy v našem klubu.
Změnou je, že pokud si šťastný majitel šampiona nevyzvedne pohár při slavnostním vyhlášení na ČS, nebo si tam vyzvednutí poháru nezajistí prostřednictvím jiné osoby, nárok na cenu propadá.
Poháry jsou velmi křehké a při zasílání poštou se často poškodí, navíc poštovné značně zvyšuje náklady.

Výroční členská schůze a volby do výboru a kontrolní komise
Členská schůze, se konala v sobotu 28. února 2009 v Dolních Počernicích – v hotelu Svornost.
Přítomno:32 členů + 1 člen čestný, dle prezenční listiny
___________________________________________________________
Program:
1.Úvod a zahájení.
2.Volba sčítací komise a předání volebních lístků.
3.Zprávy funkcionářů.
4.Vyhlášení vítězů klubových soutěží 2008 a předání pohárů majitelům vítězných psů.
5.Diskuze.
6.Vyhlášení výsledků voleb.
7.Závěr a usnesení ČS.
____________________________________________________________
1.Předseda ing. Diky přivítal přítomné a zahájil ČS, přítomní schválili jednomyslně navržený program ČS.
2.Volba sčítací komise – jednomyslně bylo zvoleno 5 členů komise a to: ing. Zuzana Nováková, Veronika Jačková, Miroslav Mašita, MVDr. Taťána Vacková a ing. Iva Záleská-Dosedělová.
Předseda ing. Diky předal obdržené hlasovací lístky v odpovědních obálkách – obdrženo 125 odpovědních obálek + 1 obálka neplatná – hlasovací lístek nebyl vložen do předepsané odpovědní obálky. Kódy na obálkách ověřil ing. Uher – předseda KK za přítomnosti sčítací komise, byl za KK přítomen i sčítání hlasů.
3.Zprávy funkcionářů jsou uvedeny samostatně za zápisem z ČS.
4.Proběhlo vyhlášení vítězů a předání pohárů přítomným, poháry nepřítomným budou předány podle možností.
5.V diskuzi vystoupila pí Diblíková s návrhem, vybavit OPCH čtečkami čipů. Tento návrh byl přítomnými podpořen a nový výbor byl pověřen k provedení.
6.Vyhlášení výsledků korespondenčních voleb, výbor bude (podle stanov) 9-ti členný, KK bude 3 členná.
Celkový počet platných hlasů – 125.
Kontrolní komise:
1.Horák Karel121 hlasů
2.Špaček Jan108 hlasů
3.Uher Radomír ing.108 hlasů
Výbor klubu:
1.Kohoutová Petra117 hlasů
2.Kovaříková Hana ing.108 hlasů
3.Nováková Hana108 hlasů
4.Severová Jiřina107 hlasů
5.Bajerová Jitka103 hlasů
6.Diky Milan ing.103 hlasů
7.Hradečný Jiří101 hlasů
8.Stehlík Zdeněk ing.  94 hlasů
9.Tutschková-Zoulová Dana  86 hlasů
_____________________________________
10.Dolejšová Olga  84 hlasů
11.Horová Dana  75 hlasů
12.Záleská-Dosedělová Iva ing.  69 hlasů
_____________________________________
13. Dosedělová Libuše  55 hlasů
7.Usnesení a závěr.
 ČS bere na vědomí, že na ČS dne 28.února 2009 proběhlo sčítání hlasů sčítací komisí (komise jmenovitě uvedena pod bodem 2) za přítomnosti předsedy KK ing. Uhra. ČS doporučila zakoupit čtečky čipů pro všechny OPCH. Proti 0, zdržel se 1, ostatní pro.

Po schůzi se sešli nově zvolení funkcionáři výboru a na první výborové schůzi provedli nové rozdělení funkcí a zodpovědnosti za jednotlivé činnosti. Rozdělení funkcí naleznete na aktualizované stránce O nás.
Úplný text zápisu z ČS vč. zpráv funkcionářů je  ke stažení v PDF formátu ZDE

Sponzoring postavený na hlavu, aneb causa Krenk.
       Obvodní soud pro Prahu 5 rozsudkem ze dne 24.1.2005 žalobu fy Helpservis zamítl. Městský soud ji však na základě odvolání žalobce vrátil dne 15.11.2005 vrátil zpět k OS Praha 5 k novému projednání pro údajné "procesní chyby", OS Praha 5 však novým  rozsudkem ze dne 31.1.2008 žalobu opět zamítl. Opis zdůvodnění rozsudku naleznete ZDE. Žalobce se ale znovu odvolal.
       Odvolací soud vynesl dne 18.9.2008 konečný rozsudek. Úplný text najdete ZDE.
   

          
Žaloba
                                 

[Klub] [O nás] [Chov] [Služby] [Aktuality] [Odkazy]

Kontaktujte, prosím, Webmastera s pochvalami, nápady a konstruktivními připomínkami
© Copyright 2003-9 KaKCHš klub, Praha,  Všechna práva vyhrazena.